Paranormale Research Apeldoorn


Cadborosaurus willsi

De cadborosaurus willsi is een wezen wat veel gezien word, er zijn meer dan 300 gedocumenteerde ooggetuigen verslagen. Het wezen lijkt nog het meeste op het monster van Loch Ness of een van zijn neefjes. Lees meer
Cadborosaurus willsi

De cadborosaurus willsi is een wezen wat veel gezien word, er zijn meer dan 300 gedocumenteerde ooggetuigen verslagen. Het wezen lijkt nog het meeste op het monster van Loch Ness of een van zijn neefjes. Lees meer


Paranormaal onderzoek: Kootwijk 2

We doen het onderzoek bij het radiostation in radio kootwijk. Dit is een vervolg op het onderzoek van 7 april 2012. Lees meer
Vortexen

Vortexen een veel gehoord fenomeen welke soms ook worden vast gelegd tijdens paranormaal onderzoeken. Wat zijn de theorieŰn hierachter? En wat is het en zijn er natuurlijke verklaringen hiervoor. Ik heb al eerder aandacht besteed aan dit onderwerp, ditmaal wil ik er dieper op ingaan. Lees meerHekserij

Jan-Tinus, 28 augustus 2011

Wat is hekserij?

Hekserij komt niet voor op de manier zoals deze in veel films worden voorgedaan. Hekserij en magie komen over de hele wereld voor in veel verschillende vormen. Zo is er in Ha´ti en Afrika voodoo, in europa de voorlopers van wicca en ook zijn er andere vormen van hekserij in Zuid-Amerika. Zo zijn er voorbeelden over de hele wereld te vinden.

Hekserij zelf is iemand die zich bezig houd met magische zaken. Vaak worden heksen ervan verdacht in contact te staan met de duivel. Met de magie kunnen bepaalde zaken afgedwongen of be´nvloed worden.

De historische heks

De historische heks heeft een imago van een beetje viezige vrouw met een kromme neus met een wrat erop. Er is een mythe ontstaan rond personen die aan hekserij en magie deden. Mensen waren erg bang voor heksen, wat gevaar voor deze heksen opleverde.

Heksen zouden een aantal vermeende krachten hebben:

# De heksen stonden bekend als duivelsaanbidders en satanisten.

# Ook zouden de heksen op bezems kunnen vliegen.

# Ook konden heksen voorspellingen doen over de toekomst.

# Heksen hebben ook altijd al een band gehad met katten. Heksen konden ook transfigureren in katten.

# heksen konden met spreuken bepaalde zaken worden be´nvloed.

# Heksen kunnen ook vloeken over mensen uitspreken, welke misfortuin voor de desbetreffende fortuin kunnen veroorzaken.

Het is een feit dat de vermeende heksen als zondebok hebben gediend wanneer er zaken slecht of mis gingen in de dorpen en steden. Voorbeelden hiervan zijn misoogsten, de pest en branden.

Heksenjacht, salem
Een van de meest bekendste heksenjachten en ‘rechtzaken’ zijn de zaken uit Salem. Tussen 1692 en 1693 vonden deze rechtzaken plaats. Meer dan 150 mensen warden gearresteerd en in de cel gegooid. Er kwamen officieel maar ongeveer 26 zaken voor. Al deze 26 zaken werden veroordeeld. De heksen werden ter dood veroordeeld onder andere doodgedrukt door zware stenen.

Heksenproeven
Middels verschillende testen werden de historisch heksen blootgelegd. Er zitten enkele denkfouten in de testen:

# Een van de testen is gebaseerd op het lichte gewicht van de heks. Heksen zouden geen tot weinig gewicht hebben. De heksen werden daarom in het water gegooid, wanneer ze bleven drijven waren het heksen. Wanneer de heks bleef drijven werd deze veroordeeld.

Een andere manier om het gewicht van de heksen te bepalen is met een waag. Wanneer de heks te weinig woog werd deze verbrand. Het probleem was dat er veel corrupte waagmeesters waren die de waag blokkeerden zodat deze geen gewicht aangaf.

# Een andere heksenproef was de steekproef. Hierbij werden pinnen in de vermoedelijke heks gestoken. Wanneer de heks niet kon zeggen waar de pin geplaatst was werd deze veroordeeld. Een van de nadelen van deze test is dat mensen die eelt hebben op sommige plekken de naalden mindergoed voelen en dus ook minder goed kunnen aanwijzen.

Moderne heksen

Tegenwoordig Komen heksen over de hele wereld nog voor. In het westen is dit voornamelijk Wicca. De meeste heksen houden zich bezig met ‘witte’ magie, de kant van het goede.

In de jaren '50 begon (voornamelijk door Gerald Gardner) wicca aan terrein te winnen. Wicca was meer gestructureerd dan de oudere vormen van hekserij in Europa. Wicca bevat nog steeds veer rituelen en magie. Ook zijn er speciale inwijdingen voor mensen die wicca willen beoefenen.

Wicca heeft 3 belangrijke regels waaraan vrijwel elke beoefenaar zich houd.

#1 Doe wat je wilt mits je niets of niemand schaadt.

#2 Dat wat je doet komt drie keer tot je terug (wordt ook wel de Wet van Drie of de Wet van de Drievoudigheid genoemd).

#3 Wees voorzichtig met wat je vraagt (Het zou kunnen uitkomen).

........